Raktorin tarina

Kaikki lähti aikanaan liikkeelle pikkupojan intohimosta saada tehdä töitä traktorilla ja milloin milläkin koneella. Traktorin pukille hypättiin heti, kun 602:n polkimille ylettyi. Jäykästä kytkimestä ja huonoista jarruista nähtiin öisin painajaisia, mutta kesälomapäivät ja useat viikonloput menivät traktorin kopissa istuen – välillä seistenkin, jotta kytkimen jaksoi painaa pohjaan. Metsäkoneet tulivat mukaan kuvioon 90-luvun alkupuolella ja opiskelijan kapea leipä tienattiin iltaisin ja viikonloppuisin metsäkoneen kopissa.

Jo pikkupoikana tykkäsin tehdä kaikenlaista kauppaa. Polkupyöriä vaihdettiin ”sopivalla välillä” naapurin poikien kanssa ja välillä jotain laitettiin myyntiin Keltaiseen Pörssiin. Ihan vaan mielenkiinnosta kauppaa kohtaan. Unelma siitä, että työura tulisi olemaan koneiden parissa tavalla tai toisella oli selvillä jo varhain nuoruusiässä.  Joensuun opiskeluvuosina alkoi päässä hahmottua ajatus, että konekaupan pariin on päästävä ja niinhän sinne sitten tie vei.

Tuhansia käytännön työtunteja koneiden kanssa, se on minusta ollut paras ja ainoa tapa oppia ymmärtämään asiakkaiden työympäristöä sekä heidän liiketoimintansa tarpeet. Se on luonut vakaan pohjan yli 22 vuotta kestäneelle työlle konekaupan parissa niin täällä kotimaassa kuin ympäri maailmaa.

Ensimmäiset konekaupat tein vuonna 1999 S.Pinomäki Ky:n leivissä, josta työura jatkui vuonna 2001 Valtralle. Yli 10 vuotta kestänyt työrupeama kotimaisen traktorivalmistajan leivissä oli mitä parhain oppikoulu konekaupan ympärillä. Teimme kotimaassa vuositasolla tuhansia kauppoja noin 70 hengen loistavalla tiimillä. Asiakkaita palveltiin antaumuksella asenteella 24/7. Se oli paljon enemmän kuin konekauppaa. Se oli hienoa aikaa.

Valtralta tie vei 10 vuodeksi Nisula Forest Oy:lle. Näiden 10 vuoden aikana työ keskittyi kotimaan kaupankäynnin lisäksi vientiverkoston rakentamiseen ympäri maailmaa. Reissuja riitti ja kauppaa on tullut tehtyä Brasiliasta Japaniin, kymmenissä eri maissa. Se on opettanut ymmärtämään asiakkaiden tarpeita aivan uudesta näkökulmasta.

Konekauppa Raktori Oy

Kalle Mattsson

Hyvää Joulua ja touhun täyteistä Uutta Vuotta!